Chiro Berkenbos

Iedere zondag werking voor 6 tot 18 jaar van 14 tot 17 uur

Chiro Berkenbos was te gast in onze rubriek De Vereniging (infozine #vanhtotz)

Iedereen is welkom bij Chiro Berkenbos!

April 2021 - In onze gemeente valt er elk weekend wel wat te beleven. Heusden-Zolder bruist en dat is dankzij de verschillende activiteiten van onze gemotiveerde verenigingen. Hun inzet verdient zeker een dikke pluim en daarom zetten we met veel plezier elke maand een vereniging in de kijker. Deze maand gaan we op bezoek bij Chiro Berkenbos.

We ontmoeten vier enthousiaste leden van de leidingsploeg van Chiro Berkenbos aan hun chirolokaal in de Pastoor Paquaylaan. Michiel legt uit waar de Chiro-microbe is ontstaan. “Vroeger kenden we allemaal wel iemand die lid was van Chiro Berkenbos. Vanaf onze eerste Chiro zondag waren we meteen verkocht. Hier zouden ze ons niet meer wegslaan!” Yana sluit zich hierbij volmondig aan: “We hadden meteen het gevoel dat we ons elke zondagnamiddag enorm goed zouden amuseren!”

Chiro Berkenbos is niet de allergrootste Chiro maar dat maakt wel dat iedereen elkaar goed kent. “Dat maakt onze groep alleen maar hechter”, aldus Michiel.

Maarten legt de werking uit: “Elke zondag kunnen leden bij ons terecht van 14 tot 17 uur voor een namiddag vol plezier! De leden zijn verdeeld in verschillende afdelingen, op leeftijd.  We hebben nog maar een paar jaar een gemengde werking, dus jongens en meisjes samen in een afdeling. Dit geeft aan zowel leden als leiding de kans om in een grotere groep activiteiten te organiseren.”

In de zomervakantie gaat Chiro Berkenbos steevast 10 dagen lang op bivak. Doorheen het jaar maken ze een gezellige groepsuitstap of organiseren ze zelfs een mini-bivak. Plezier gegarandeerd!

“Iedereen is welkom bij Chiro Berkenbos!” vertelt Mirte. “Je kan je online inschrijven via www.chiroberkenbos.com. Uiteraard mag je eerst 3 keer gratis proberen. Zo krijg je de kans om te kijken of onze Chiro iets voor jou is. Na de derde keer bevestig je officieel en krijg je ons origineel Chiro Berkenbos T-shirt er bovenop.  Draag het met trots!”

“Afgelopen jaar was zeker niet makkelijk”, zegt Yana.  “Corona was en is nog steeds een grote spelbreker.  We hebben onze werking al meermaals moeten aanpassen en dat was niet altijd even simpel.  Gelukkig kunnen we altijd rekenen op de steun van onze leden en hun ouders.” Maarten vult aan: “Langs deze weg ook een dikke merci aan het lokaal bestuur voor de extra financiële steun.  Het noodfonds en de extra subsidies helpen ons als kleine jeugdvereniging om te overleven.” 

Info
Chiro Berkenbos
Pastoor Paquaylaan 127/1
www.chiroberkenbos.com
www.facebook.com/Chirogroepberkenbos

Sociale media

Contact

P. Paquaylaan 127 , 3550 Heusden-Zolder
Website
www.chiroberkenbos.com