Gepubliceerd op dinsdag 21 september 2021 11.39 u.

In overleg met het lokaal bestuur en de politie besliste Circuit Zolder om het verkeersplan tijdens evenementen aan te passen omwille van de wegenwerken in de Terlaemenlaan. Zo zal de Kerkstraat uitzonderlijk toegankelijk blijven richting Bolderberg. Wie vanuit Bolderberg naar Viversel rijdt, neemt best de Terlaemenlaan om de verkeersdrukte ter hoogte van de tunnel aan het circuit te mijden.

Op de autosnelweg, Kerkstraat en Westlaan zullen extra pijlwagens geplaatst worden om het verkeer richting het circuit in goede banen te leiden. In de Schaltusstraat geldt dan tijdelijk eenrichtingsverkeer in de rijrichting van de Pleinstraat.

Circuit Zolder hoopt hiermee de bereikbaarheid voor alle inwoners optimaal te houden en enige drukte op de lokale wegen met extra signalisatie te reguleren. In de straten vlakbij de ingang en de parkings kan het drukker zijn dan anders.

Als inwoner van Heusden-Zolder krijg je op vertoon van je identiteitskaart en COVID Safe Ticket gratis toegang op de 24 Hours of Zolder (23, 25-26 september) en het American Festival Nascar (8-10 oktober).