Centrum voor Leerlingbegeleiding

Elke erkende school in Vlaanderen werkt samen met een Centrum voor Leerlingenbegeleiding (CLB).  Bij de inschrijving moet jouw school je informeren over het CLB waarmee ze samenwerkt en wat die samenwerking inhoudt.

Een CLB kan helpen bij vragen over:

  • Leren en studeren: problemen met lezen, schrijven, rekenen, leren ...
  • De onderwijsloopbaan: vragen bij de studiekeuze, studierichtingen, attesten en diploma's ...
  • Psychisch en sociaal functioneren: depressieve gevoelens, stress, faalangst, pestproblemen, grensoverschrijdend gedrag, een moeilijke thuissituatie ...
  • Preventieve gezondheidszorg: gezondheidsproblemen, inentingen, groeistoornissen, druggebruik, overgewicht ...

Ouders, leerlingen, leraren en directies kunnen er gratis terecht bij een team van artsen, verpleegkundigen, psychologen, pedagogen en maatschappelijk werkers ...

Het CLB werkt vraaggestuurd: op vraag van de leerling, ouders of van de school.  Als leerling of ouder kan je altijd zelf om begeleiding vragen.

Elke school in Vlaanderen werkt samen met een CLB.  Welke school samenwerkt met welk CLB is te vinden op www.onderwijskiezer.be.

Contact

  • Ouders van kinderen die in Heusden-Zolder naar school gaan in het vrij of gemeentelijk onderwijs kunnen terecht bij het vrij CLB Midden-Limburg, Saviostraat 39, 3530 Houthalen-Helchteren, 011 52 52 05.
  • Ouders van kinderen die in Heusden-Zolder naar school gaan in het gemeenschapsonderwijs kunnen terecht bij het CLB GO!, Gazometerstraat 4A, 3500 Hasselt, 011 22 17 38. Of stel je vraag via de CLB Chat.