Gepubliceerd op vrijdag 26 oktober 2018 11.41 u.

Aanleg van parking Brancardiershof is gestart

Een aannemer is in Brancardiershof begonnen met de aanleg van een nieuwe parking voor ruim 500 wagens. Onder meer met de bouw van het nieuwe cultuurcentrum is er nood aan bijkomende parkeerplaatsen op het voormalige mijnterrein. Naast het aanleggen van parkeerplaatsen is er ook groenaanleg, ruimte voor waterbuffering en een ontsluiting naar de Mijnwerkerslaan voorzien. Met een wandelpad naar het Schachtplein kunnen o.a. het CVO, ZLDR Luchtfabriek, het nieuwe CC Muze en de multiculturele markt vlot te voet bereikt worden.

De Zandloper krijgt een grotere parking

Ook de site van het seniorencentrum De Zandloper, dagverzorgingscentrum De Brug en serviceflats Carpe Diem heeft nood aan meer parkeergelegenheid. De huidig parking wordt op dit moment uitgebreid met 35 extra parkeerplaatsen waarvan er 3 zijn voorbehouden voor mindervaliden.

Rode fietspaden voor meer verkeersveiligheid

Na het vernieuwen van de Acht Meilaan & Laambroekstraat en het vernieuwen van de Schansstraat tussen Sint-Lutgardisstraat en Grauwzustersstraat werden door dezelfde aannemer ook heel wat fietspaden/fietssuggestiestroken rood geslemd: Sint-Quirinusstraat (330 m), Veldstraat (920 m), Everselkiezel (1 260 m), Belikstraat (1 575 m), Kerkebosstraat (1 100 m), Ringlaan (1 580 m) en De Slogen (2 010 m).