Gepubliceerd op donderdag 28 juni 2018 18.32 u.
Van 2 juli t.e.m. 31 augustus presenteert onze bibliotheek in samenwerking met PXL-MAD een interactieve tentoonstelling, de PREnTFABRIEK.

De afdeling Illustratieve Vormgeving van PXL-MAD & Villa Verbeelding gaan de baan op en bezoeken verschillende bibliotheken in onze provincie. Met origineel en illustratief werk van verschillende studenten, alumni en docenten van PXL-MAD houden ze als eerste halt in de bibliotheek van Heusden-Zolder.

De PREnTFABRIEK wil kinderen aanzetten om in de bibliotheek aan de slag te gaan met illustraties en boeken. Het aanbod van onze bibliotheek speelt daar zeker op in. Bovendien kunnen bezoekers zich tijdens de expo uitleven met schetsen, tekenen, knippen of plakken. Met behulp van verschillende opdrachtenkaarten maken de kinderen zelf leuke kunstwerkjes en leveren ze op hun manier een unieke bijdrage aan de tentoonstelling. 

Bezoekers zijn welkom tijdens de openingsuren van de bibliotheek. Jeugdverenigingen die in onze gemeente op bivak zijn maken best op voorhand even een afspraak.