Update 17 september 2018

  • Balzaal: ruwbouw is klaar. Momenteel is men bezig met het plaatsen van de technieken (hvac, elektriciteit, verluchting, …) en het plaatsen van de gyproc wanden.

  • Theatertoren: ruwbouw in uitvoering.

  • Ophaalgebouw 3: momenteel is de gevelrenovatie aan binnen- én buitenkant in uitvoering. Ook hier is men bezig met het plaatsen van de technieken.

  • Omgevingsaanleg: het bestek werd goedgekeurd door het SC op 13/08/2018. Momenteel is de aanbesteding lopende. Geïnteresseerde aannemers dienen ten laatste op 26/09/2018 een offerte in te dienen.

 


Het is de beurt aan CC Muze

Dit project is het vervolg van eerdere fase waarbij ophaalgebouw 1, de compressorenzaal met onderdek en ophaalgebouw 2 werden gerestaureerd. Hierbij werd ook een nieuwe passiefschool aan de noordzijde van het gebouw opgetrokken. Ophaalgebouw 3 en de annex werden in deze fase niet gerestaureerd.

Deze gebouwen zullen gebruikt worden om het nieuwe cultuurcentrum in te richten. De bestaande invulling in ophaalgebouw 3 en de annex wordt verwijderd zodat een leeg volume bekomen wordt. De buitenschil zal gerestaureerd worden. In dit deel van het ophaalgebouw zal een nieuwe theaterzaal voorzien worden samen met een kleine polyvalente zaal, cafétaria, loges voor artiesten, administratie en podium met theatertoren.

Tevens wordt er een deel nieuwbouw voorzien met bal-/feestzaal en bijhorende grootkeuken. Deze nieuwbouw wordt tevens volledig onderkelderd. In de kelder bevinden zich bergingen en opnamestudio’s.

De ontwerpopdracht werd op 8 september 2014 door het schepencollege toegewezen aan TV AAQ uit Lummen.

Het definitieve ontwerp werd op 19 december 2016 goedgekeurd door het schepencollege.

De uitvoering van de werken werd op 24 april 2017 door het schepencollege gegund aan THV Vanderstraeten-Houben-Monument Vandekerckhove uit Lummen.

Momenteel zijn de laatste afbraakwerken aan het bestaande gedeelte van het ophaalgebouw in uitvoering. De nieuwe staalconstructie wordt off-site gemaakt.

Voor de nieuwbouw (bal-/feestzaal) is de vloerplaat van de kelder gestort. De wanden van de kelder zijn in opbouw.