Gepubliceerd op maandag 23 maart 2020 10.17 u.

In onze gemeente valt er elk weekend wel wat te beleven. Heusden-Zolder bruist en dat is dankzij de verschillende activiteiten van onze gemotiveerde verenigingen. Hun inzet verdient zeker een dikke pluim en daarom zetten we met veel plezier elke maand een vereniging in de kijker. Stoelen aan de kant, want we gaan op bezoek bij CV Het Zot Geweld.

Voor deze editie van ‘De vereniging’ zakken we af naar het mooie Eversel. Dit kerkdorp kreeg er onlangs een vereniging bij, namelijk CV Het Zot Geweld. “Onze carnavalsvereniging is inderdaad nog kakelvers”, vertelt secretaris Yannick Crijns. “Onze bedoeling is om op termijn het carnavalsgevoel in onze gemeente te versterken en mee aan de kar trekken om er een groot volksfeest van te maken.”

“Maar je moet natuurlijk klein beginnen”, vult Tim Backus aan. “Zo hielpen we een tijdje geleden basisschool De Springplank met hun kinderstoet door de straten van Eversel. De kinderen genoten met volle teugen!”

Yannick: “Omdat we een jonge vereniging zijn, is ons ledenbestand beperkt. Om die reden is het ook moeilijk om al actief in stoeten mee te lopen. Momenteel verhuren we onze wagen (met of zonder chauffeur) om zo onze kas wat te spijzen.”

“Langs deze weg dan ook een warme oproep naar onze dorpsgenoten om deel uit te maken van Het Zot Geweld”, vertelt Tim. “Vier samen met ons carnaval op de verschillende bals en stoeten van bevriende verenigingen. Samen zetten we Eversel op de carnavalskaart!”

Liefhebbers van feestjes en confetti … zeg het voort. Alaaf!

Ken jij ook een vereniging die een schouderklopje verdient of ben je zelf actief lid? Neem gerust contact op met onze collega's van Communicatie en wie weet staat jouw vereniging wel in onze volgende editie!