Gepubliceerd op maandag 23 december 2019 12.16 u.
Onze * steracteur * sterartiest *

In onze gemeente loopt er aardig wat talent rond. Mensen die zowel voor of achter de schermen meewerken aan grote of interessante projecten. Maar kennen jullie ze ook?
Een 5-tal keer per jaar nodigt onze burgemeester zo iemand uit voor [deZjat] koffie en een ontspannen babbel. Wie zijn ze, hoe zien ze de toekomst of wat is hun favoriete plekje in Heusden-Zolder? Vandaag laten we acteur Lennart Lemmens aan het woord.

Lennart Lemmens is geboren en opgegroeid in Heusden-Zolder. Op 18-jarige leeftijd trok hij naar het RITCS in Brussel om er regie te studeren. Momenteel is Lennart acteur in de Ketnet-reeks Campus 12 en de reeks THUIS. Daarnaast is hij druk in de weer met een eigen projectje dat er aan zit te komen. Lennart woont ondertussen in Antwerpen, waar hij zich thuis voelt tussen de vele creatieve zielen.

“Maar ik ben een fiere Limburger, haha!”

Lennart komt uit een warm gezin. Helaas zijn familiebezoekjes vaak moeilijk te combineren met zijn drukke agenda. Natuurlijk maakt hij graag een kleine omweg als hij in de buurt is. Wist je trouwens dat Lennart als 13-jarige snaak een straatparade organiseerde als opdracht voor het EEN-programma Fata Morgana? Zelfs toen zat het showbeest er al in.

“Aan het eind van de week liep iedereen mee in een parade verkleed als piraat en met honderden piratenbootjes. En … misschien nog het allerbelangrijkste, de hele straat kwam zo nog eens samen.”

Heusden-Zolder heeft verschillende mooie plekjes, maar de mijnterril staat bovenaan Lennarts lijstje. Voor zijn opleiding fotografie aan de Kunstschool in Genk, trotseerde hij vaak de berg om foto's te maken. Bovendien is de terril een rustgevende plek om even te bezinnen. Het is echt een mooi stukje natuur in onze gemeente waar volgens Lennart, veel te weinig mensen van genieten.

“Als iedereen zou weten wat een uitzicht er op hen wacht, zouden meer mensen een tocht naar de top van de terril ondernemen, denk ik.”

Maar Domein Bovy is ook een leuke plek om te wandelen. Daar heeft hij zelfs ooit een kortfilm opgenomen. Lennart heeft duidelijk een boontje voor de natuur in onze gemeente.

Binnenkort kan je Lennart aan het werk zien in de Ketnet-musical Knock Out, die begin maart in première gaat. Ook volgt er nog een derde seizoen van Campus 12 en blijft THUIS natuurlijk ook in zijn agenda staan. Alle momenten daartussen wil Lennart vooral genieten van de rust, thuis zijn én werken aan een nieuw eigen project. Veel succes Lennart!

Heb je zelf ook een goed voorstel? Neem dan contact op met onze collega's van Communicatie en misschien zien we jouw kandidaat aan ons tafeltje in een volgende editie!