Gepubliceerd op dinsdag 9 juni 2020 0 u.

In onze gemeente loopt er aardig wat talent rond. Mensen die zowel voor of achter de schermen meewerken aan grote of interessante projecten. Maar kennen jullie ze ook? Een 5-tal keer per jaar nodigt onze burgemeester zo iemand uit voor [deZjat] koffie en een ontspannen babbel. Wie zijn ze, hoe zien ze de toekomst of wat is hun favoriete plekje in Heusden-Zolder?
Vandaag laten we awardwinner ‘Hairdresser of the Year’ Sevda Durukan aan het woord.

De 40-jarige Sevda Durukan noemt zichzelf made in Belgium met Turkse Roots. Ze is getrouwd en moeder van drie kinderen. Op de Guido Gezellaan baat ze een vooruitstrevend en modebewust haarsalon uit. Ze deelt haar creativiteit en kennis als educator voor Joico Europe in het buitenland. Ze reist dus veel voor haar job en wordt daarbij enorm geïnspireerd door de verschillende culturen en trends.

“Dankzij mijn award ‘Hairdresser of the Year’ en jarenlange ervaring als internationaal educator voor kappers heeft VTM me gevraagd om Kürt Rogiers te coachen voor het programma ‘Beat VTM’. “

In 100 dagen moest Sevda de acteur leren knippen en voorbereiden op de finale waarin hij twee dames moest kappen. Geen makkelijke opdracht bleek al dadelijk bij de eerste les. Kürt deed er immers een volledige dag over om correct een schaar vast te houden. Maar de opdracht liep uiteindelijk goed af. Ze wisten de finale te winnen, een superervaring!

“Kürt Rogiers kwam graag bij mij in het salon en ik ben er fier op dat Heusden-Zolder zo ook in de picture kwam.”

Dé place to be in Heusden-Zolder is voor Sevda, naast haar eigen salon uiteraard, de Koolmijnlaan. Het broeit er van het ondernemerschap met een erg positieve vibe.

“Ik heb te weinig tijd voor online shoppen, ik spring daarom liever binnen bij onze lokale handelaars.”

De terril en zeker ook Domein Bovy zijn nog enkele van Sevda’s favoriete plekken. Op wandel met de kinderen in de natuur of deelnemen aan de activiteiten die er plaatsvinden, het valt allemaal in de smaak.

De toekomt ziet Sevda rooskleurig tegemoet. Ze heeft er zin in: hard blijven werken om zo haar dromen te realiseren. Ze is erg benieuwd wat nog op haar pad ligt. Veel succes Sevda!

Heb je zelf ook een goed voorstel? Neem dan contact op met onze redactie via publicaties@heusden-zolder.be en misschien zien we jouw kandidaat aan ons tafeltje in een volgende editie!