Gepubliceerd op dinsdag 24 september 2019 9.43 u.
Rock Chick uit Heusden-Zolder

In onze gemeente loopt er aardig wat talent rond. Mensen die zowel voor of achter de schermen meewerken aan grote of interessante projecten. Maar kennen jullie ze ook?
Een 5-tal keer per jaar nodigt onze burgemeester zo iemand uit voor [deZjat] koffie en een ontspannen babbel. Wie zijn ze, hoe zien ze de toekomst of wat is hun favoriete plekje in Heusden-Zolder?
Vandaag laten we Fenne Kuppens van Whispering Sons aan het woord. 

De festivalzomer zit erop! Rock Werchter ligt alweer een tijdje achter ons. Maar voor Fenne, een jong talent met een opmerkelijk straffe stem, was dat festival een nauwelijks te vatten ervaring. Fenne is geboren en getogen in Heusden-Zolder. Ondertussen is ze 25 jaar en uitgevlogen naar Brussel.

In 2013 ontstond Whispering Sons, de band waar ze samen met vier andere Limburgse kompanen in speelt. Concrete plannen hadden ze niet en ze wisten amper hoe ze muziek moesten schrijven.

Ons allereerste optreden was datzelfde jaar, in JH Distel. Een plek waar we zelf indertijd naar menig chirofuif gingen.”

Zes jaar later, 28 juni 2019, openden ze de Main Stage van Rock Werchter. Uitgerekend op dezelfde dag dat, een van hun grote voorbeelden en inspiratiebronnen, The Cure er de headliner was.

“Hoe we van onwetende snotapen tot de opener van Rock Werchter zijn gegaan, is onbegrijpelijk en soms zelfs te hallucinant voor woorden.“ 

Fenne komt nog graag terug naar Heusden-Zolder. Achter haar ouderlijk huis (ze noemt het nog steeds “ons huis”) loopt een pad langs de Mangelbeek naar Meylandt. Wanneer ze tijdens haar bezoek haar gedachten wil verzetten, gaat ze daar vaak wandelen.

“Het brengt me tot rust en is ongetwijfeld een van de redenen waarom ik graag terug naar Heusden-Zolder afzak. Het kan zijn dat daar wel een paar zinnen uit mijn songteksten zijn ontstaan!” 

Maar ook de volgende maanden is er een drukke agenda voor Whispering Sons. Na een hele zomer van festivals, trekken ze in het najaar een paar keer naar het buitenland om er te touren.

“Als afsluiter van dit ongelofelijke jaar spelen we voor het eerst onze eigen show in de grote zaal van de Ancienne Belgique in Brussel, dé muziektempel van België. Het zal onze laatste Belgische show zijn voor een lange tijd.” 

Wij wensen hen alvast veel succes met hun avontuur in het buitenland!

Heb je zelf ook een goed voorstel? Neem dan contact op met onze collega's van Communicatie en misschien zien we jouw kandidaat aan ons tafeltje in een volgende editie!