De zorg heeft jou nodig!

Gepubliceerd op maandag 25 apr 2022 om 10:05

In samenwerking met VDAB en gefinancierd door ESF, Europese Unie en de Vlaamse Overheid, krijg je met onze opleiding verzorgende/zorgkundige gedurende 1 jaar afwisselend theorie en praktijk en loop je ook stage. Na deze opleiding kan je aan de slag in de thuiszorg, woonzorgcentrum, ziekenhuis, centrum voor dagverzorging, thuisverpleging, … De opleiding is gratis, je hebt geen voorkennis of diploma nodig en de bekwaamheidsattesten zijn officieel erkend.

Dat de sprong wagen loont, tonen ook de ervaringen van Rani en Pascal, twee oud-cursisten die nu onze collega’s zijn bij Team Thuis-, Woon- & Dagzorg.

Waarom koos je ervoor om deze opleiding te volgen?

Rani: “Door medische redenen ben ik een jaar non-actief geweest, waardoor ik begon na te denken over mijn doel in het leven. Mijn interesse voor zorg is ontstaan tijdens mijn eigen ziekteperiode. Ik ging met een bang hartje, maar met volle moed weer op de schoolbanken zitten.”

Pascal: “Ik heb jaren in de privésector gewerkt, totdat de coronacrisis uitbrak. Ik wou iets voor de samenleving doen en iets betekenen voor anderen. Ik had me vooral voorbereid op de verzorging van mensen en had niet gedacht dat de opleiding ook veel psychologische vaardigheden van mij verwachtte. Maar dit aspect maakte de opleiding net nog interessanter.”

Waar haal je de grootste voldoening uit in de job?

Rani: “De waardering van mijn zorgvragers. De eenzaamheid door corona is duidelijk zichtbaar. Dan is het fijn om bij de mensen thuis te komen en een glimlach op hun gezicht te kunnen toveren.”

Pascal: “De fijne babbels. Meehelpen aan de zelfredzaamheid van mijn zorgvragers geeft mij een enorme boost om deze job verder te doen. Ik begon op mijn 55ste aan de opleiding. Ik besef nu dat ik dit veel eerder had moeten doen.” 

De opleiding start vanaf 7 november in ons opleidingscentrum (Kerkenblookstraat 7). Schrijf je tijdig in.

Info: Sociaal Huis | Ondersteuningsteam - 011 45 61 50 – denise.vaes@heusden-zolder.be