Gepubliceerd op dinsdag 3 december 2019 9.05 u.

Tijdens het weekend van 9 en 10 november organiseerde de gemeente samen met ProMove voor de 2de keer rijvaardigheidscursussen. Na een geslaagde editie vorig jaar, kwamen dit jaar 63 deelnemers de cursus volgen. Voor een deelnameprijs van 20 euro in plaats van normaal 150 euro, biedt de gemeente een cursus ‘Car Control’ aan, ook wel eens antislipcursus genoemd.

Deze cursus mag je overigens niet verwarren met het terugkommoment dat nieuwe bestuurders verplicht dienen te volgen na het behalen van het rijbewijs. Daar waar het terugkommoment vooral een sensibiliseringsmoment is, gaat de rijvaardigheidscursus ‘Car Control’ een stapje verder. Je leert hoe je op een correcte manier een noodstop moet maken, hoe je bochten moet aansnijden of hoe je je voertuig in een noodsituatie onder controle kan houden. Men leert je dus effectief hoe je netelige situaties in het verkeer kan voorkomen. Er wordt ook veel aandacht besteed aan de oefeningen en je krijgt als deelnemer de kans om alles verschillende keren uit te proberen. Je wordt daarbij begeleid door een ervaren instructeur die zal proberen om je aan de hand van tips en tricks op een bewustere en veiligere manier aan het verkeer te laten deelnemen.

Na afloop van de rijvaardigheidscursus, krijg je een getuigschrift van deelname waarmee je bij bepaalde verzekeringsmaatschappijen een korting krijgt op je autopolis en je ontvangt een uitgebreid evaluatierapport met persoonlijke tips & tricks en een handboek waarin alles wat je geleerd hebt nog eens wordt uitgelegd.

Een bloemlezing uit de reacties van de deelnemers:
‘Chic’ … ‘Zeker aan te raden’ … ‘Veel geleerd’ ... ‘Goede begeleiding’ …

Ook in 2020 zullen rijvaardigheidscursussen worden georganiseerd voor iedereen die pas een rijbewijs heeft behaald. Blijf ons volgen om als eerste op de hoogte te zijn.