Denk aan je reisdocumenten!

Gepubliceerd op dinsdag 21 mei 2024 om 11:07

De zomervakantie lonkt. Koffers klaar om op die langverwachte reis te vertrekken, maar dan ontdekken dat je niet de juiste reisdocumenten hebt? Niets zo vervelend als dat. Check dus nu of je alle nodige documenten hebt voor jezelf en je kinderen. Controleer ook de geldigheid van je rijbewijs als je met de auto reist.

Hou er rekening mee dat bepaalde landen eisen dat je identiteitskaart, kids-ID of internationaal reispaspoort nog een bepaalde geldigheidsduur heeft bij binnenkomst of vertrek. Dit kan je voor alle landen nakijken op www.diplomatie.belgium.be.

Een kids-ID vraag je best minstens een maand voor vertrek aan. Let op, het kind moet aanwezig zijn bij de aanvraag. Voor een internationaal paspoort is er een wachttijd van minstens 5 werkdagen. Dat kan oplopen in drukke periodes. In dringende gevallen kan je de documenten in spoed aanvragen.

Denk eraan dat je voor al deze documenten telefonisch of via onze website een afspraak moet maken. Een reistoelating voor een minderjarige kan je met een afspraak, maar ook online in orde brengen. Hiervoor hoef je dus niet langs te komen.