Digibank

Met de Digibank Heusden-Zolder wil het lokaal bestuur een antwoord bieden op de vergrotende digitale kloof en inwoners hierin op drie manieren ondersteunen.

Uitleen laptops

Inwoners die er nood aan hebben, kunnen een laptop uitlenen in ruil voor een kleine waarborg en deelname aan een starterscursus. Die starterscursus zorgt ervoor dat de laptop voorzien is van een MS Office-pakket en antivirus. In het geval van hardware- of softwareproblemen met de laptop kan je terecht bij de uitleendienst van de digibank.

Meer info om een laptop uit te lenen volgt in 2023!

Vorming

Daarnaast reiken gratis vormingen op maat handvaten aan om kwetsbare inwoners op weg te helpen en belangrijke stappen te laten zetten. Ook verenigingen en organisaties vanaf 5 personen kunnen een beroep doen op de Digibank Heusden-Zolder voor vraaggestuurde opleidingen ter plaatse.

Meer info volgt in 2023!

Digipunten

Tot slot duiken er vanaf 1 januari in de gehele gemeente digipunten op. De bibliotheek, Kameleon Huis van het Kind, Dienstencentrum De Zandloper… allemaal laagdrempelige en veelbezochte locaties. Elke werkdag is er 1 digipunt open waar je terechtkan met al je vragen over werken met digitale toestellen of toepassingen. Een app installeren, bestanden uploaden, e-mails versturen… een gespecialiseerde werknemer leert het je op jouw maat.

Momenteel kan je elke dinsdag van 16 tot 18.30 uur en elke woensdag van 13 tot 15 uur terecht in de bibliotheek of elke woensdag van 15.30 tot17 uur in dienstencentrum De Zandloper.