Digibank en digipunten

Met de Digibank Heusden-Zolder wil het lokaal bestuur een antwoord bieden op de vergrotende digitale kloof en inwoners hierin op drie manieren ondersteunen.

Digipunten

Elke werkdag is er een digipunt open waar je terecht kan met al je vragen over werken met digitale toestellen of toepassingen. De bibliotheek, Kameleon Huis van het Kind, Dienstencentrum De Zandloper… allemaal laagdrempelige en veelbezochte locaties. Een app installeren, bestanden uploaden, e-mails versturen… een gespecialiseerde werknemer leert het je op jouw maat. Je kan op volgende punten terecht:

 MAANDAGDINSDAGWOENSDAGDONDERDAGVRIJDAG
Cafetaria CVO De Verdieping13 - 15 uur    
Bibliotheek16 - 18.30 uur 13 - 15 uur  
Bistro Bovy    13 - 15 uur
Huis van het Kind 9.30 - 11.30 uur   
Cafetaria Ligo LiMiNo   11 - 12.30 uur 
Dienstencentrum
De Zandloper
   13 - 15 uur 

Opgelet: Op officiële feestdagen zijn alle digipunten gesloten.  Tijdens de schoolvakanties kan je enkel terecht in de bib tijdens het digipunt op maandag. 

Uitleen laptops

Inwoners die er nood aan hebben, kunnen een laptop uitlenen in ruil voor een kleine waarborg en deelname aan een starterscursus. Die starterscursus zorgt ervoor dat de laptop voorzien is van een MS Office-pakket en antivirus. In het geval van hardware- of softwareproblemen met de laptop kan je terecht bij de uitleendienst van de digibank.

Een laptop aanvragen als inwoner

Een laptop aanvragen als intermediair

Vorming

Daarnaast reiken gratis vormingen op maat handvaten aan om kwetsbare inwoners op weg te helpen en belangrijke stappen te laten zetten. Ook verenigingen en organisaties vanaf 5 personen kunnen een beroep doen op de Digibank Heusden-Zolder voor vraaggestuurde opleidingen ter plaatse.

Vorming aanvragen bij de digibank