Gepubliceerd op dinsdag 9 november 2021 9.31 u.

Het afstandsonderwijs legde de digitale en sociale kloof duidelijk bloot. Sinds de start van de coronacrisis werd duidelijk dat niet alle kinderen in onze gemeente thuis over een laptop of computer beschikten. En zo treft deze crisis de kwetsbare kinderen in onze gemeente soms extra hard. Want ook nu we de kinderen terug naar school kunnen gaan, hebben kinderen soms nog een laptop nodig voor hun huistaken, om opdrachten te doen op bingel bijvoorbeeld of om een powerpoint te maken. Wie niet mee is in onze digitale maatschappij mist helaas de boot. 

Het Huis van het Kind Heusden-Zolder en Ondernemers voor een Warm België bundelen daarom de krachten en zamelen gebruikte laptops en tablets in om aan gezinnen die er echt nood aan hebben, te bezorgen. Medewerkers van Ondernemers voor een Warm België knappen het materiaal op een veilige manier op en maken alles klaar voor hergebruik. Collega’s van Huis van Kind zorgen dat de laptops en tablets een nieuwe thuis vinden. Op deze manier hebben we dit schooljaar reeds 80 kinderen uit het basisonderwijs een laptop kunnen uitlenen. Maar voor dit alles hebben we jullie hulp ook nog steeds nodig!

Heb je thuis nog een oude laptop of tablet? In Vlaanderen zijn er 400 inzamelpunten waar je terecht kan om een laptop of tablet te doneren. In onze gemeente kan je je laptop binnenbrengen in het gemeentehuis, de bibliotheek, de Kringwinkel of in de Auva-shop in de Graaf de Theuxlaan 25/1. Maar ook in de winkels van Standaard Boekhandel of JBC kan je een laptop of tablet binnenbrengen. 

Uiteraard is financiële steun ook van harte welkom. Steun onze actie en doneer je bijdrage via de website van ondernemers voor een warm België. Samen geven we onze kinderen alle (digitale) kansen!

Info: www.ovwb.be