Gepubliceerd op vrijdag 24 april 2020 10.12 u.

Sinds de uitbraak van COVID-19 zijn kinderen aangewezen op thuisonderwijs, vaak in digitale vorm. Over een computer of tablet beschikken is niet voor iedereen evident. Kinderen zonder computer lopen het risico op achterstand.

Het Huis van het Kind Heusden-Zolder en Eurosys bundelen daarom de krachten en zamelen gebruikte laptops en tablets in om aan gezinnen die er echt nood aan hebben, te bezorgen. Medewerkers van Eurosys knappen het materiaal op een veilige manier op en maken alles klaar voor hergebruik. Collega’s van Huis van Kind zorgen dat de laptops en tablets een nieuwe thuis vinden. Maar voor dit alles hebben we jullie hulp nodig!

Breng je laptop of tablet in een doos of tas naar het gemeentehuis of onze bib. Voor het gemeentehuis meld je je aan via de videofoon, in onze bib is er een bel naast de inlevergleuf. Onze medewerkers helpen je dan, op veilige afstand, verder. Inleveren in het gemeentehuis en de bibliotheek kan enkel tijdens de openingsuren. Je kan ook terecht in de Auva-shop, gelegen aan de Graaf de Theuxlaan 25/1. Heb je meer dan 10 toestellen? Neem dan even contact op met onze collega’s van Huis van het Kind voor verder afspraken. 

Uiteraard is financiële steun ook van harte welkom. Steun onze actie en doneer je bijdrage via de website van ondernemers voor een warm België. Samen geven we onze kinderen alle (digitale) kansen!