Een dubbele salto vooruit

Gepubliceerd op dinsdag 11 jan 2022 om 17:02

De Vlaamse gymnastiek beleeft hoogdagen met een gouden medaille voor Nina Derwael op de voorbije Olympische Spelen als absolute uitschieter.

Dat onze gemeente de plek bij uitstek is voor gevarieerde topsport van de bovenste plank, bewijst de bouw van een volwaardige gymnastiekhal. De nieuwe gymhal maakt deel uit van de velodroom en zal maar liefst 1 080 m2 groot zijn. Omdat de gymhal diep in de grond zit, zal ze als eerste zichtbaar zijn tijdens de bouwfase van het nieuwe sportcomplex.

Een volledig uitgeruste gymhal vormt de perfecte sportinfrastructuur voor scholen en turnkringen in onze gemeente. Zowel recreanten als competitiegymnasten kunnen er hun turnhart ophalen. Voor Luk Van Gompel van Turnkring Moed en Volharding is de permanente gymhal een grote sprong vooruit: “Onze beste gymnasten trainen 15 uur per week, maar in de praktijk is dat een pak minder omdat ze nu veel tijd verliezen met het opzetten en afbreken van de turntoestellen. Dat is niet alleen belastend voor de atleten zelf, ook de toestellen lijden hieronder. In de nieuwe hal kunnen we onze trainingen optimaliseren, wat ons ongetwijfeld naar een hoger niveau zal brengen. We hopen met de volledig uitgeruste gymhal nog meer leden warm te maken voor deze prachtige sport.”

Eurogym neemt de inrichting van de hal voor zijn rekening. De turntoestellen van Gymnova, waarop de olympische gymnasten in 2024 om een medaille strijden, zijn van de allerhoogste kwaliteit. Met onder meer toestellen voor sprong, balk, vloer en brug, richt de gymhal zich vooral op damesgymnastiek. Daarnaast vormen verschillende valkuilen, lange matten en een airtrack ook de ideale trainingsomgeving voor recreatieve turn(st)ers. Omdat de meeste toestellen mobiel zijn, kan de hal ook gebruikt worden voor gymnastiekwedstrijden.

Hangt de opvolger van Nina Derwael binnenkort te zwieren aan de brug met ongelijke leggers in onze velodroom?