Een fiets lenen aan de stations

Gepubliceerd op woensdag 16 feb 2022 om 14:01

Sinds april 2021 vind je blue-bikes aan de stations van Heusden en Zolder. Dat zijn handige deelfietsen die je ondertussen aan meer dan 70 trein-, tram- en busstations verspreid over heel België kan ontlenen. In totaal zijn er in onze gemeente 16 blue-bike fietsen: 8 in station Heusden en 8 in station Zolder. De blue-bikes zijn uitgerust met slimme sloten met een ingebouwde kaartlezer. Door je Blue-bike- of MOBIB-kaart tegen het slot te houden of door de QR-code te scannen in de Blue-bike-app, ontgrendel je de fiets en kan je meteen vertrekken. Om je rit te beëindigen plaats je de blue-bike terug op de locatie waar je hem ontleend hebt en sluit je het slot.

Sinds de start in april 2021, zijn er in Heusden-Zolder in totaal 84 ritten gebeurd door 45 unieke gebruikers, in de zomermaanden was er een piek te zien in het gebruik van de deelfietsen. Wij hopen uiteraard dat de deelfietsen nog meer gebruikt zullen worden in 2022!

Met een lidmaatschap van slechts € 12 per jaar, kan je op alle blue-bikelocaties in Vlaanderen een fiets ontlenen aan een voordelig tarief, dus ook buiten Heusden-Zolder. Dankzij de tussenkomst van de gemeente en de Vlaamse overheid betaal je per rit met een blue-bikefiets maar € 1,50 (i.p.v. het standaard tarief van € 3,5). Een blue-bike fiets kan voor verschillende tijdsduur ontleend worden: 0 tot 24 uur, 24 tot 48 uur, 48 tot 72 uur en langer dan 72 uur. Hoe langer je de fiets leent, hoe hoger de prijs. Meer info over de tarieven of hoe je een lidmaatschap kan aanmaken, vind je via www.blue-bike.be.