Gepubliceerd op maandag 29 juni 2020 17.43 u.

4 In beslagnames op 1 dag

Tijdens een patrouille op de Koolmijnlaan konden drie jonge mannen staande gehouden worden die met hun bromfiets aan hoge snelheid reden. Een vierde kon nog wegrijden zonder dat hij verderop kon geïntercepteerd worden. De papieren van de bromfietsen waren allemaal in orde maar bij de rollentest behaalden de bromfietsen klasse A snelheden van 57, 62 en 99 km/u!

Buiten deze bromfietsen werd ook nog een motorfiets in beslag genomen wegens het ontbreken van een verzekering en inschrijving. De bestuurder kon geen rijbewijs voorleggen dus wordt momenteel nog onderzocht of hij rijverbod heeft. Afgelopen weken heeft deze met zijn valse nummerplaat ook tweemaal de flits doen afgaan op de Schansstraat. Hij reed op die momenten 107 en 117 km/u alwaar 50 km/u is toegestaan. Hij zal zich later moeten verantwoorden voor de rechtbank.

Even later kwam zijn broer met een lichte bestelwagen aangereden op de plaats van controle. Hij is ook gekend voor problemen in verband met het rijbewijs, waarop de ploeg overging tot controle. Hun vermoeden werd bevestigd, de man kon geen rijbewijs voorleggen. Dit ligt nog steeds op de rechtbank totdat hij zijn examens opnieuw heeft afgelegd. Ook hij zal zich (opnieuw) moeten verantwoorden voor de rechtbank.

Op de Meylandtlaan werd nog een 4de bromfiets (klasse B) in beslag genomen, ook voor 30 dagen. Deze haalde 70 km/u i.p.v. 45 km/u.

Verder werden nog 3 vrachtwagens geverbaliseerd voor parkeren zonder vergunning, 3 bestuurders voor gebruik van de gsm, eentje die het inhaalverbod niet naleefde en nog een andere voor onnodig remmen en ophouden van het verkeer. 1 bestuurder werd geverbaliseerd op de GAS wet omdat zijn voertuig een abnormaal hard lawaai maakte.

Het flitsvoertuig controleerde maar liefst 2 292 voertuigen op hun snelheid. 743 bestuurders reden te snel, wat neerkomt op 32%. 2 bestuurders zullen hun rijbewijs moeten inleveren omdat zij tussen de 87 & 90 hebben gereden in de bebouwde kom, in de Bieststraat. Voorts werd gecontroleerd op de Zandstraat, St.-Jobstraat, Inakker, Schansstraat, Koolmijnlaan en Beringersteenweg.