Gepubliceerd op maandag 24 mei 2021 0 u.

Corona was en is een lelijke streep door de rekening van heel wat verenigingen. Traditionele eetdagen, BBQ-weekends of fuiven werden één na één geannuleerd, met als gevolg weinig tot geen inkomsten voor het verenigingsleven. Met de versoepeling van de maatregelen merken we een voorzichtige evolutie en zien we clubs of verenigingen de draad weer oppikken. Op de webstek van ons evenementenloket vind je zeker een aantal dingen die je alvast op weg kunnen helpen.

Via het loket helpen we je verder op weg met je nachtvergunning, tapvergunning, erkenning als muziekactiviteit, verkeersreglement, plaatsen van borden langs wegen en nog veel meer. Bovendien kunnen erkende lokale verenigingen via het loket materialen zoals bijvoorbeeld nadar ontlenen. Maar alles start natuurlijk met je check-up in het COVID Event Risk Model (CERM). Met dit model krijg je meer inzicht over het COVID-veiligheidsrisico van je event, d.m.v. een kleurenlabel.

Nog steeds in het aanbod zit het corona-pakket, waarin o.a. twee desinfectiezuilen, 4 banners met de algemene regels en een tiental mondmasker-affiches zitten. Gezien de maatregelen zeker handig voor elk evenement. Je kan dit pakket gratis online aanvragen. Wie een sportief evenement organiseert, kijk best even tussen het aanbod van ons eventpakket. Alle info staat op www.heusden-zolder.be.

Tot slot krijg je in ons loket nog tal van tips inzake promotie of uitleendiensten, maar ook over zaalverhuur. Zoals je kan zien, sta je er als vereniging nooit alleen voor. Indien er nog vragen zijn, kan je steeds terecht bij onze collega’s van het evenementenloket.