EK Badminton Senioren

Van 25 tot 31 augustus verandert de velodroom in een bruisende hub voor het Europees Kampioenschap Badminton Senioren. Maar liefst 1300 deelnemers uit 30 Europese landen geven die week het beste van zichzelf en jij kan dit gratis vanop de eerste rij meemaken.

Het tornooi heeft vijf disciplines: heren enkel en dubbel, vrouwen enkel en dubbel en gemengd dubbel. Die zijn verder onderverdeeld in negen leeftijdscategorie├źn, beginnend vanaf 35 jaar tot 75+, wat zorgt voor een breed en inclusief competitieaanbod.

Ben je een badmintonliefhebber of moet je de sport nog ontdekken? Dit tornooi is, na het Wereldkampioenschap Senioren, het grootste wereldwijd en belooft een week vol spannende badmintonactie. De toegang is gratis. Volg je het tornooi liever vanuit je eigen zetel? Ook dat kan, via de livestream van Badminton Europe TV op YouTube.

Wedstrijdschema:

  • 25-28 augustus: voorrondes
  • 29 augustus: kwartfinales
  • 30 augustus: halve finales
  • 31 augustus: finales

Het evenement is een samenwerking tussen lokaal bestuur Heusden-Zolder, lokale badmintonclub Smash, de Koninklijke Belgische Badminton Federatie en Badminton Europe.

Info: www.esc2024.be