En toen was er een nieuw cultuurseizoen

Gepubliceerd op dinsdag 23 aug 2022 om 09:18

CC MUZE lanceert het programma voor het cultuurseizoen 2022-2023 en pakt uit met een mix van gevestigde namen en aanstormend talent. Het belooft een seizoen te worden dat al je zintuigen prikkelt! Altijd al willen weten hoe zo’n programma tot stand komt? Wij vroegen het aan Lies Cuyx, expert Cultuur in CC MUZE.

“Programmeren doen we altijd met ons publiek en onze omgeving in het achterhoofd. CC MUZE wil een open huis zijn voor jong én oud waar publiek en kunstenaars elkaar kunnen ontmoeten. Met deze uitgangspunten bouwen we aan een divers programma met verschillende kunstdisciplines.

Het concrete werk begint meestal een jaar op voorhand in september of oktober. Dan sturen de artiesten en hun boekingskantoren hun aanbod voor het volgende cultuurseizoen uit. Op basis van al deze informatie, aangevuld met onze ervaring, maken we een evenwichtsoefening tussen verschillende kunstdisciplines, tussen het werk van jonge kunstenaars en gevestigde waarden, tussen lokaal en (inter)nationaal talent. De eigenheid van onze gemeente, de actualiteit of net het verleden is soms ook een inspiratiebron om voor een bepaalde productie te kiezen. Heel het najaar en ook nog de eerste maanden van het nieuwe jaar bekijken we zo veel mogelijk voorstellingen en gaan we in gesprek met artiesten en managers.”

Bij de vraag wie de absolute uitschieters van het nieuwe cultuurseizoen zijn, krijgen we een enthousiaste Lies niet meer stil.

“Circus Ronaldo is een absolute aanrader, een topavond is gegarandeerd! Dit familiecircus boordevol nostalgie strijkt zelfs twee keer neer in de groene omgeving van Domein Bovy, begin september en in juni. We kijken ook zeker uit naar de premières van Bart Voet en Esmé Bos met DIERenLIED voor iedereen vanaf 2,5 jaar en Buurman met ‘Buurman wordt vuurman’. Bij premières hangt er altijd wat meer spanning in de lucht!

En natuurlijk kunnen we ook niet wachten om gevestigde waarden zoals Gabriel Rios, Michael Van Peel, Mauro Pawlowski, Tine Embrechts, Tom Van Dyck, Lucas Van den Eynde, Alex Agnew, Erhan Demirci & Bart Herman, Herwig Illegems, Wim Helsen, Guga Baul, Joke Emmers … aan het werk te zien. Check zeker www.muze.be om te ontdekken wat ze allemaal van plan zijn!”