Gepubliceerd op dinsdag 26 mei 2020 15.51 u.

Goed nieuws voor alle kinderen van Heusden-Zolder! Vanaf morgen (woensdag) kan er weer naar hartenlust gespeeld worden op de verschillende speeltuintjes en speelterreinen in onze gemeente. In totaal gaat het over een 19-tal locaties, verspreid in Heusden-Zolder. Concreet gaat het over kinderen jonger dan 12 jaar. Ook is er een maximum van 20 kinderen per speelterrein.

Uiteraard verwachten we ook hier de goede burgerzin van de ouders. Het blijft belangrijk om je te houden aan de algemene coronamaatregelen. Dat wil zeggen dat kinderen best spelen met kinderen binnen hun eigen bubbel en dus voldoende afstand houden van anderen. Het lokaal bestuur voorziet op korte termijn de nodige signalisatie om bezoekers hieraan te herinneren. Onze lokale politie en wijkwerkers houden een oogje in het zeil.

Speelterreintjes Vlamingenlaan, Onder de Poort en St.-Baaf krijgen eerst nog nieuwe toestellen

Voor de locaties in de Vlamingenlaan, aan St.-Baaf Eversel en Onder de Poort is het nog even wachten. Onze collega’s van Team Werkplaats voeren voorbereidende werken uit voor de plaatsing van nieuwe toestellen. We verwachten de nieuwe speeltuigen op woensdag 17 juni. Daarna maken onze collega’s de terreintjes piekfijn in orde. Het is dus nog even wachten, maar ook kan binnenkort weer naar hartenlust geklommen, geschommeld en geravot worden.