Expo Kompelkoppen verlengd

Gepubliceerd op dinsdag 18 okt 2022 om 11:13

Al meer dan 2.500 bezoekers! De expo Kompelkoppen wordt verlengd t.e.m. 22 januari.

De Belgische gerenommeerde fotograaf Stephan Vanfleteren graaft in de ziel van de mijnwerker. Naar aanleiding van 30 jaar mijnsluiting en het project MIJN|KRACHT fotografeerde hij meer dan 75 koolputters die gewerkt hebben in de Limburgse steenkoolindustrie. Hij duikt in de diepte op zoek naar licht in de blikken van de oud-mijnwerkers. De grote expo ‘KompelKoppen’ is een visueel document van indringende portretten van arbeiders die uit het duister gelicht worden. Naast portretten van karaktervolle koppen, diverse nationaliteiten, groepsfoto’s en stillevens is er ook een hedendaagse en abstracte filmprojectie ‘De Profundis’ te zien, gemaakt samen met zijn artistieke broeder Stef Van Alsenoy. Hij betovert ook de expo met authentieke geluidsfragmenten. Kortom, een unieke ervaring als eerbetoon aan een vergane Belgische industrie en haar arbeiders.

Al de werken worden van 1 november tot en met 22 januari gepresenteerd in een grote ‘black box’ in de compressorenzaal van ZLDR Luchtfabriek. Je kan de expo bezoeken van 9.30 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 16.30 uur. Opgelet: de expo is gesloten op 25 & 26 december en 1 januari.

Tickets kosten 10 euro en kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis binnen. Leden van de Vriendenkring KS en studenten betalen 5 euro.

Met steun van ECRU Cultuur & Erfgoed, Vlaamse Gemeenschap, Vriendenkring KS, VZW Het Vervolg, Provincie Limburg, Showtex, Fase & CVO De Verdieping. Dank aan alle mijnwerkers die zich hebben kandidaat gesteld voor deze expo en aan de Limburgse mijnmusea voor de attributen en promotionele steun