De Fietshal

Met de Fietshal willen we een oplossing bieden aan mensen die geen fiets hebben of in een kwetsbare situatie zitten door hen aan het fietsen te krijgen. Partners uit kansarmoedeverenigingen, wijkwerkers of medewerkers Sociaal Huis brengen hen in contact met het project. De Fietshal is echter meer dan een fietsbibliotheek. Mensen die een fiets krijgen, volgen onder leiding van vrijwilligers van CVO De Verdieping een snelcursus om hun fiets piekfijn in orde te maken. Het is een combinatie van opleiding en sociale dynamiek om zo tot een groter draagvlak te komen. We brengen mensen samen, leren ze dingen bij en zetten in op zelfredzaamheid. We gaan dus verder dan een klassieke uitleendienst.

Naast een fiets herstellen is er dus ook de mogelijkheid om een fiets voor onbepaalde duur te lenen. De voorraad van fietsen wordt aangevuld dankzij inbeslagnames van de lokale politie, maar ook door schenkingen van handelszaken en inwoners. 

Heb je nog een oude fiets in goede staat of onderdelen die je wil schenken? Dan kan je elke eerste zaterdag van de maand (niet in november), tussen 9 en 12 uur in de Fietshal terecht.

Zit je met vragen? Spring binnen op de maandelijkse zitdag of neem contact op via defietshal@heusden-zolder.be