Fietslabeling slaat erg aan!

Het vroegere fietsgraveren is vervangen door fietslabelen. Er kwamen fraudebestendige labels met daarop het rijksregisternummer. Fietsdiefstalpreventie werkt niet alleen ontradend voor fietsdiefstal, dit vergroot ook de kans dat de politie je fiets kan opsporen en terug bezorgen. 

Van graveren naar labelen

Met het fietsgraveren bestond het risico dat de kader of het frame beschadigd raakte. Daardoor konden heel wat fietsen niet beveiligd worden omdat het risico te groot was. Bij fietslabelen is dit helemaal niet het geval. Het label wordt immers op de fiets gekleefd.

Praktisch

Je kan steeds op maandag bij ons terecht. Je maakt best op voorhand wel een afspraak via welzijn@heusden-zolder.be. Vergeet niet om je naam, je rijksregisternummer en de maandag van je keuze door te geven.

Verder nog enkele tips ter voorkoming van fietsdiefstal:

  • Gebruik een goed fietsslot, altijd en overal! Je fiets kan immers gestolen worden op plaatsen waar je het minst verwacht. Ook als je maar eventjes weg bent, kan je best je fiets sluiten.
  • Maak je fiets indien mogelijk vast aan een voorwerp zoals een fietsenrek of paal.
  • Als je met twee of meer personen bent, maak dan beide fietsen aan elkaar vast met een slot.
  • Maak gebruik van een fietsenstalling of bergplaats indien deze aanwezig is.
  • Zet je fiets niet op afgelegen of onverlichte plaatsen. De kans dat iemand daar een potentiële dief opmerkt, is klein. Zet je fiets liever op een plaats waar hij in de gaten kan gehouden worden.

Was je fiets (nog) niet gelabeld en is hij gestolen neem dan zeker een kijkje op www.gevondenfietsen.be.