Gebouwen sportpark Vrijheid officieel geopend

Gepubliceerd op woensdag 15 mei 2024 om 17:00

De langverwachte opening van Sportpark Vrijheid is een feit. Met een indrukwekkend scala aan faciliteiten, van een skatepark tot natuur- en kunstgrasvelden, biedt het park voor elk wat wils.

Sportpark Vrijheid beschikt nu ook over gloednieuwe kleedkamers, bergruimtes en een EHBO-lokaal. De twee clubhuizen, uitgebaat door Rugbyclub9 en KFC Anadol, dienen als uitvalsbasis voor de verenigingen, maar ook als gezellige horecagelegenheden waar bezoekers kunnen ontspannen en genieten na het sporten.

Maar Sportpark Vrijheid is meer dan alleen een verzameling van sportfaciliteiten. Het nieuwe gebouw, dat het hart van de site vormt, is een architectonisch hoogstandje. “Met zijn laag en langgerekt ontwerp, geïnspireerd door de oer-Vlaamse voetbalkantine, past het gebouw mooi in de omgeving”, verduidelijkt Duygu van Team Patrimonium. De multifunctionaliteit van het gebouw is een van de grootste troeven. Met een overkapping die zorgt voor meer buitenmogelijkheden en functionele ruimtes, is het gebouw klaar voor een wisselende invulling in de toekomst.

Ook op het gebied van duurzaamheid zetten we grote stappen. Met warmtepompen voor verwarming en sanitair warm water, en een dakvlak volledig bedekt met zonnepanelen, is het sportpark volledig fossielvrij en zelfvoorzienend. Bovendien worden alle energieoverschotten gedeeld met andere gemeentelijke gebouwen.

En dat is nog niet alles. In de toekomst komt er nog een beachveld voor rugby, volleybal en footvolley, een outdoor fitness en een scrum zone voor rugby.