Geen brol aan de glasbol

Gepubliceerd op maandag 17 jan 2022 om 17:31

Zag jij de nieuwe borden aan onze glasbollen al? Sluikstorten aan glasbollen, helaas gebeurt het regelmatig.

Dankzij onder meer bewakingscamera’s betrapten we al heel wat sluikstorters. Zij krijgen niet alleen een GAS-boete, ook de opruimingskosten zijn voor hun rekening. Want de vervuiler betaalt, niet de gemeenschap. Om die boodschap kracht bij te zetten, plaatsten we waarschuwingsborden om mogelijke overtreders op andere gedachten te brengen.

Naast propere straten en pleinen, dragen ook verzorgde (voor)tuinen bij tot de netheid van onze gemeente. Hier en daar zijn tuinen of percelen wat verwaarloosd geraakt door opstapeling van afval en onkruid. Dit is niet alleen storend voor het uitzicht van de omgeving, de verwaarlozing kan ook tot ongewenste situaties leiden, zoals een rattenproblematiek. Je eigen tuin regelmatig onderhouden is een kleine klus met een groot effect voor de buurt. Lukt dit zelf niet meer? Vraag het aan je buur of doe een beroep op Wijk-Werken. Het lokaal bestuur waarschuwt altijd eerst maar wie de eigen tuin lange tijd toch laat verkommeren, kijkt aan tegen een GAS-dossier.

Een nette gemeente is een beleidsdomein waarop Heusden-Zolder stevig inzet. De strijd tegen sluikstort is een van de vele initiatieven die het lokaal bestuur in dit kader neemt. Werk jij ook mee aan een proper Heusden-Zolder?