Gepubliceerd op woensdag 8 mei 2019 15.23 u.
Op 27 februari en 13 maart faciliteerde de gemeente gespreksavonden

 waarbij afgevaardigden van de Selimiye moskee, de Sultan Ahmet moskee en de Samenwerking Limburgse Alevieten, aan tafel zaten met vertegenwoordigers van scholen VLS Berkenbos, VKS Pagadder, VKS Toverfluit, GBS Beekbeemden en VBS De Brug.

Khalid Benhaddou en Emilie Le Roi, auteurs van het boek “Halal of niet” werden uitgenodigd en samen met hen bespraken we binnen een vertrouwenssfeer thema’s die leven in schoolcontext: Het belang van het Nederlands, de participatie van ouders aan de schoolloopbaan, meerdaagse activiteiten en het omgaan met Islamitische feestdagen en voedingsvoorschriften.

Tijdens het gesprek, dat in goede banen werd geleid door moderator Guy Vanderlinden, kwamen we tot de vaststelling dat we goed bezig zijn. We erkennen allemaal het belang van een goede thuistaal als basis voor een nieuwe taal, zijn ons bewust van de impact van ouderbetrokkenheid en de scholen doen veel inspanningen om aan ieders voedingspatroon tegemoet te komen. Veel moeilijkheden, zoals bezorgdheden over meerdaagse activiteiten, stonden los van een religieuze context.

In het najaar zullen er opnieuw 2 gespreksavonden georganiseerd worden met deze groep, om andere gemeenschappelijke thema’s te bespreken.