Gezamenlijke actie lokale politiezones en douane en accijnzen levert indrukwekkende resultaten op

Gepubliceerd op maandag 11 dec 2023 om 12:19

Beringen/Heusden-Zolder, 11 december 2023 - In een gezamenlijke inspanning tussen de verkeersdiensten van de politie Beringen, Ham, Tessenderlo en Heusden-Zolder, in samenwerking met de douane en accijnzen, heeft vorige week een controleactie plaatsgevonden langs de Beringersteenweg en de Koolmijnlaan. Er werd voor meer dan € 8.000 euro aan boetes geïnd.


Tijdens deze actie werden aanzienlijke boetes geïnd door de diensten van FOD Financiën, met een totaalbedrag van € 8.583 euro. Twee voertuigen werden in beslag genomen omdat de bestuurders de openstaande penale boetes van respectievelijk € 3.631 en € 2.099 euro niet konden voldoen.

De lokale politie-inspecteurs voerden ook 2.197 alcoholtests uit waarbij 5 bestuurders positief testten op te veel alcoholgebruik. Daarnaast werden nog 2 voertuigen geïmmobiliseerd omdat de bestuurders, ondanks een verval, zich op de openbare weg begaven.
Naast deze overtredingen werden nog 5 processen-verbaal opgemaakt voor problemen met verlichting en uitlaat van voertuigen, 1 proces-verbaal voor buitenlandse inschrijving, 1 voor fiscale inbreuken en 1 voor het niet (correct) gebruiken van een kinderzitje.


De gezamenlijke inzet van de verschillende diensten benadrukt het belang van verkeersveiligheid en handhaving van de geldende regelgeving. Deze actie draagt bij aan een veiligere omgeving op de wegen in Beringen en Heusden-Zolder.