Gepubliceerd op woensdag 9 juni 2021 14.37 u.

We hebben lang moeten wachten, eindelijk is het zover! Op 11 juni 2021 wordt de aftrap gegeven van het EK voetbal 2021.Uiteraard hopen we dat België goed zal scoren, misschien dromen we zelfs van die grote beker. Het feit dat we met z’n allen zo gepassioneerd het voetbal volgen geeft de mogelijkheid aan gokbedrijven die (live) betting mogelijk maken. Tijdens het WK 2018 registreerden 150.000 nieuwe spelers zich, ook tijdens de play-offs 2019 wonnen de gokwebsites tienduizenden nieuwe accounts. Een deel spelers bleef plakken en kwam in de problemen. 

Je zou denken dat “iedereen gokt”. Voetbalwedstrijden worden er voor sommigen ook leuker en spannender door. Zelfs de saaiste wedstrijden zijn plots een stuk interessanter wanneer je er bij te winnen hebt. Klinkt heel mooi, maar misschien te mooi om waar te zijn. Wist je dat er aan gokken ook bepaalde risico’s vasthangen? 

Hoe je het draait of keert, gokken kost geld. Wanneer je dit niet of onvoldoende bij houdt, dreig je uit het oog te verliezen om hoeveel geld het gaat. Al die extra emoties die erbij komen kijken, kunnen je impulsief maken. Je riskeert meegesleurd te worden in de spanning, waardoor je dromen voor werkelijkheid gaat nemen. Hoewel velen denken dat sportkennis hen voldoende expertise geeft om de uitslag te kunnen voorspellen, is dit helaas een misvatting. Al die “expertise” geeft eerder een vals gevoel van zelfvertrouwen en versterkt de illusie van controle bij weddenschappen. Zelfs voetbalexperts zijn hier niet beter in dan non-experts. En inderdaad, reclame geeft je het gevoel dat het perfect normaal, veilig is en dat iedereen het doet. Toch gokte het afgelopen jaar 2 op de 3 Belgen niet. 

Wil jij een gokje wagen tijdens het EK? Probeer dan rekening te houden met onderstaande tips:

  • Bepaal op voorhand hoeveel geld je wil spenderen, gok geen geld dat je niet kan missen.
  • Besteed niet meer dan 5% van je netto maandinkomen aan gokken. Op die manier beperk je gokgerelateerde problemen. 
  • Met een dagboekje, waar je winst én verlies in kaart brengt, hou je je uitgaven bij.
  • Stel limieten in; op de meeste websites kan je dat zelf doen. Maak hier gebruik van en blijf bij je eerste rationele beslissing, ook bij verlies. 
  • Probeer je verlies niet terug te winnen maar accepteer je verlies. 

Laat het spel vooral een spel blijven. Sport krijgt best die plaats in je leven.Laat sportweddenschappen jouw leven niet bepalen! 

Wil je meer weten over gokken? Zit je met vragen of twijfel je? Neem dan zeker een kijkje op www.gokhulp.be of neem contact met ZorGGroep Zin: 011 27 42 98