Gepubliceerd op dinsdag 19 maart 2019 9 u.
Slingervuil, te vroeg of fout aangeboden vuilniszakken, sluikstorten,… blijven een bron van frustratie. Afval vervuilt de buurt, kost handenvol geld om op te ruimen en het is niet goed voor het milieu.

In de wijken Lindeman, Cité en Halhei werken ze in het voorjaar intensief rond het thema afval, waarbij zowel kinderen als volwassenen op hun verantwoordelijkheden gewezen worden.

3 april starten ze met een gezamenlijke groenactiedag. De kinderen van de taalstimulering volgen verschillende workshops zoals met afvalmateriaal een kunstwerk maken, experimenteren met Natuur & Wetenschap of maken een educatieve wandeling onder begeleiding van de Watersnip uit Koersel. Ze leren waarde van recycleerbaar materiaal en ontdekken de groene omgeving van Lindeman. De ouders krijgen ondertussen info over sorteren en gaan zelf aan de slag om afvalmateriaal om te toveren tot een mooi juweel.

In mei verschijnt een extra wijkkrant rond groen & afval waarin nog meer informatie staat over sorteren en onze gemeentelijke acties rond milieu. Tenslotte geven de jongeren samen met de buurtbewoners hun wijk een schoonmaakbeurt. Je buurt proper houden doe je immers niet alleen. Het is de verantwoordelijkheid van iedereen!