Groenactiedagen wijkwerking

Gepubliceerd op maandag 22 apr 2024 om 17:09

Op woensdag 24 april gaan de groenactiedagen van start in de wijkwerkingen Lindeman, Halhei en Cité. Tijdens de jaarlijkse groenactiedagen maken buurtbewoners kennis met het thema afval en leren ze in hun eigen leefwereld duurzaam te zijn. Het programma? Workshops over afval, natuur en duurzaamheid voor kinderen en hun ouders.

De kinderen van de wijkwerkingen leren op 24 april op een speelse manier bij over onder andere composteren en mogen experimenteren met natuur en wetenschap. Voor hun ouders staat een rondleiding in het verzamelcentrum van de Kringwinkel gepland. Nadien gaan ze creatief aan de slag en toveren ze een oud T-shirt om tot een leuke tas.

Maar er is meer. In mei vinden de buurtbewoners een extra editie van de wijkkrant in hun brievenbus, boordevol info over afval en duurzaamheid. We geven ook extra aandacht aan duurzaam energiegebruik.

Je wijk proper houden doe je niet alleen. In de maand mei steken de kinderen van de wijkwerkingen de handen uit de mouwen om samen met jongeren en buurtbewoners hun wijk extra schoon te maken.