Gepubliceerd op maandag 11 januari 2021 13.41 u.

Vanaf 8 februari kan je weer terecht bij de deelnemende handelszaken voor je tegoed van huisvuilzakken voor 2021. Een uitgebreid overzicht van alle afhaallocaties vind je op onze website. De hoeveelheid gratis huisvuilzakken wordt zoals steeds berekend op basis van de gezinsgrootte.

Gezinnen met jonge kinderen hebben bovendien recht op een kleine rol huisvuilzakken extra per kind jonger dan 3 jaar. Inwoners die om een medische reden meer afval hebben, bv. stoma- en incontinentiepatiënten, krijgen bij het eenmalig voorleggen van een doktersattest twee grote rollen huisvuilzakken bovenop hun tegoed. Inwoners die door een tijdelijk medisch probleem meer afval hebben, kunnen ook gebruik maken van deze regel. Zij moeten echter jaarlijks een doktersattest afleveren. Deze extra rollen kan je enkel afhalen in het gemeentehuis. Ook jonge gezinnen met een pasgeboren baby in de loop van het jaar krijgen op vertoon van de identiteitskaart een kleine rol huisvuilzakken extra.

Goed nieuws voor wie nog bordeaux huisvuilzakken heeft. Je mag ze blijven buitenzetten voor ophaling tot eind december 2021.