Harmonie De Ware Vrienden Zolder

Harmonie De Ware Vrienden Zolder was te gast in onze rubriek De Vereniging (infozine #vanhtotz)

Als kind sta je er niet bij stil, maar ik heb er nog geen moment spijt van dat ik mij aansloot bij de harmonie!

September 2019 - In onze gemeente valt er elk weekend wel wat te beleven. Heusden-Zolder bruist en dat is dankzij de verschillende activiteiten van onze gemotiveerde verenigingen. Hun inzet verdient zeker een dikke pluim en daarom zetten we met veel plezier elke maand een vereniging in de kijker. Voor deze editie spreken we af in het repetitielokaal van koninklijke harmonie De Ware Vrienden Zolder.

Miet legt haar instrument even aan de kant en staat ons graag te woord. “Ik ben er als kind al vroeg ingerold”, vertelt Miet. “Mijn oom overtuigde me om eens mee te spelen. Ondertussen is het een heel familiegebeuren, want mijn neef en nichten zijn reeds jarenlang trouw lid”. Ook Gust komt de harmoniezaal binnen: “In de klas notenleer kreeg je als jonge snaak de kans een muziekinstrument te kiezen. Zoals toen de gewoonte was, stond er wat later iemand van de harmonie aan je deur met de instrumenten. Voor je het goed besefte, was je aangesloten bij de harmonie”, vertelt hij lachend. “Als kind sta je daar niet bij stil, maar ik heb er nog geen moment spijt van!”

De repetities vinden telkens plaats op maandagavond tussen 19.30 en 21.30 uur. De jeugdharmonie komt op zondagvoormiddag samen tussen 10 en 11.30 uur.  “Elk jaar organiseren we naast onze concerten ook andere activiteiten zoals een eetdag, ledenfeest of repetitieweekend”, vertelt Miet.  Gust vult snel aan: “Vergeet zeker onze familiedag met Kids Kick-off en Juniors Tweedaagse niet!  Dan organiseren we onder andere een beurs waar je de instrumenten zelf eens kan proberen”.

Ook voorzitster Veerle komt erbij zitten en vertelt opgetogen over het jubileum van de harmonie: ”In 2020 blaast onze harmonie 150 kaarsjes uit en dat kunnen we niet onopgemerkt voorbij laten gaan. We starten op 29 februari met een jubileumconcert in het nieuwe CC Muze. In het weekend van 8-9-10 mei zijn er tal van activiteiten in een mooie spiegeltent. Naast een boek over onze harmonie stellen we ook ons eigen bier ‘De Ware Vriend” voor aan het grote publiek.  Natuurlijk is er ook tijd voor muziek tijdens een gezellige kindermatinee en feestavond met optredens van bands zoals Along Comes Mary en The Modest Man. Afsluiten doen we met een lekkere BBQ en een concertnamiddag.”

Ken jij ook een vereniging die een schouderklopje verdient of ben je zelf actief lid? Neem gerust contact op met onze redactie via publicaties@heusden-zolder.be en wie weet staat jouw vereniging wel in onze volgende editie!