Heb je nog een plekje?

Gepubliceerd op vrijdag 22 sep 2023 om 11:50

Pleeggezinnen vangen kinderen op die voor korte of lange tijd niet bij hun ouders kunnen wonen en bieden hen een warme, stabiele en veilige omgeving. Dat kan voltijds of enkel tijdens weekends en vakanties.

In Heusden-Zolder zijn er momenteel 41 pleeggezinnen. Toch wachten nog meer dan 100 Limburgse kinderen en jongeren op een plekje in een pleeggezin. Dat zijn kinderen van alle leeftijden: baby’s, peuters, kleuters, lagere schoolkinderen, tieners, …

Wil en kan jij iets betekenen voor één van hen? Kom dan vrijblijvend luisteren tijdens de infoavond op 24 oktober om 20 uur in CC MUZE. Pleegzorgmedewerkers Sara en Karen leggen je graag uit wat pleegzorg is, welke vormen er bestaan, wat de voorwaarden zijn en hoe je ondersteund wordt. Een ervaren pleegouder vertelt je over het dagelijks leven met een pleegkind in huis. Schrijf je in voor de infoavond via www.pleegzorg.be.

Tip! Combineer deze infoavond met een gratis bezoek aan de tentoonstelling (ON)GEWOON. In deze expo komen ook verschillende pleegzorgverhalen aan bod.