Heb jij #PlekVrij

Gepubliceerd op woensdag 2 mrt 2022 om 14:59

Naar aanleiding van de huidige oorlogssituatie in Oekraïne wil België zich engageren voor Oekraïners op de vlucht. De federale regering werkte een nieuwe procedure uit inzake crisisopvang. Na een eerste centrale registratie van vluchtelingen, is er een duidelijke nood aan meer langdurige crisisplaatsen op het Belgisch grondgebied.

Met de actie #PlekVrij roept de federale overheid alle landgenoten op om tijdelijk Oekraïense vluchtelingen op te vangen. Uiteraard kan Heusden-Zolder niet achterblijven.  Heb jij extra ruimte om Oekraïense vluchtelingen onderdak te bieden?  Laat het ons zeker weten via ons webformulier. 

In een eerste fase verzamelen onze collega’s van het Sociaal Huis alle beschikbare locaties.  Op dit moment zijn er nog veel onduidelijkheden i.v.m. de verdere uitwerking van deze procedure en de duur van de opvang. Stel je alvast kandidaat en dan houden we je natuurlijk verder op de hoogte!

Heb jij #PlekVrij voor Oekraïners op de vlucht? Laat het ons weten!

Meer info

Stel je vraag via oekraïne@heusden-zolder.be of ga naar www.info-ukraine.be. Deze website bevat informatie voor Belgische inwoners, Belgen in het buitenland, lokale besturen en organisaties, Oekraïners die reeds in België verbleven en personen op de vlucht. De inhoud zal de komende dagen en weken worden aangevuld.

Geen plek vrij maar wil je toch helpen? Dat kan ook!