Gepubliceerd op dinsdag 5 maart 2019 13.39 u.
Zowel het dak als de buitenmuren krijgen een grondige opknapbeurt. De klemtoon van alle werken ligt op renovatie. Oude materialen worden vervangen, maar de karakter van het gebouw blijft bewaard.

Na het aanleggen van het nieuwe wandelpad voor mindervaliden op de binnenkoer, start deze week een volgende fase op domein Bovy met de renovatie van het herenhuis. Zowel het dak als de buitenmuren krijgen een grondige opknapbeurt. Verschillende aannemers coördineren met mekaar voor een strakke opvolging van de planning.

Na het plaatsen van een stelling start men met een houtonderzoek van het vakwerk. Vakwerk is een bouwwijze om muren te maken, waarbij de dragende structuur uit houten balken bestaat. Bedoeling is om aangetast hout op te sporen en te vervangen. Daarnaast wordt ook de invulling van het vakwerk vervangen door kalkhennep en pleister. Beide materialen zorgen voor een perfecte isolatie van het gebouw. De fundering van het gebouw wordt eveneens onderzocht en indien nodig versterkt. Tot slot krijgt het gebouw ook een nieuw dak met daarbij horende dakgoten.

De klemtoon van alle werken ligt op renovatie. Oude materialen worden vervangen, maar de karakter van het gebouw blijft bewaard. De renovatiewerken duren ongeveer een viertal maanden en veroorzaken weinig tot geen hinder. Tijdens evenementen vinden geen werkzaamheden plaats en de werkomgeving wordt veilig afgezet met hekken.

Zowel het domein als Bistro Bovy blijven toegankelijk voor bezoekers.