Gepubliceerd op woensdag 19 augustus 2020 10.21 u.

Wie vandaag door de straten van Heusden-Zolder rijdt, heeft ze ongetwijfeld al gezien. We hebben het natuurlijk over onze nieuwe gemeentevlaggen. Qua design varen we een andere koers. Gedaan met het gemeentelogo in al zijn kleuren en vormen breed uit te smeren, maar eerder tijd om onze kwaliteiten, onze pijlers, onze ‘wat is Heusden-Zolder nu eigenlijk’ in de verf te zetten.

Onze gemeente staat bekend voor heel wat dingen, maar als we een keuze moeten maken dan komen we tot 4 pijlers. In de eerste plaats zijn we een mijngemeente, met aandacht voor ons erfgoed en alle nieuwe activiteiten op en rond onze mijnsite. Daarnaast hebben we natuurlijk Domein Bovy, onze groene parel en poort tot De Wijers. Wie Heusden-Zolder zegt, zegt topsport. Onze sportactiviteiten en infrastructuur zijn daar het beste bewijs van. Tot slot ook aandacht voor ons rijk verenigingsleven, iets waarmee we ons toch duidelijk onderscheiden van andere gemeenten. Heusden-Zolder is en blijft een pittige cocktail waar steeds iets te beleven valt.

Elk van deze thema’s werkten we uit tot een sprekend beeld. Om de reeks af te werken, hebben we ook nog onze #vanhtotz-vlag. In totaal kan je een zestigtal vlaggen spotten. Wij vinden het resultaat alvast geslaagd!