Gepubliceerd op donderdag 19 maart 2020 15.09 u.

Begin deze week lanceerde lokaal bestuur Heusden-Zolder het platform Heusden-Zolder Helpt. Via www.heusden-zolder.be/heusden-zolder-helpt registreren we alle helpende handen en matchen het met iemand die hulp kan gebruiken. Het initiatief nam alvast een sterke start. Maar liefst 60 geëngageerde inwoners en verenigingen stelden zichzelf belangeloos kandidaat om boodschappen te doen, de hond uit te laten of iemand telefonisch een hart onder de riem te steken. Inwoners of verenigingen die willen helpen met het maken van mondmaskers, kunnen er eveneens terecht voor een correcte aanpak. Ga thuis aan de slag met je naaimachine en restjes katoen.

Zijn je mondmaskers klaar? Heb je nog polyester of katoenen lakens op overschot? Wil je bedrijf helpen door bruikbaar materiaal te schenken? Onze vrijwilligers van het Rode Kruis staan klaar om zowel grote als kleine hoeveelheden op te halen. Contacteer ons via publicaties@heusden-zolder.be en onze vrijwilligers maken de nodige praktische afspraken voor de ophaling.

Mensen die elkaar helpen … we kunnen het alleen maar toejuichen. Maar hou steeds rekening met alle veiligheidsmaatregelen. Social distancing redt levens. Deel solidariteit, geen coronavirus.

Info: www.heusden-zolder.be/heusden-zolder-helpt