Gepubliceerd op donderdag 11 april 2019 15 u.
‘Sporters beleven meer’ is een slogan die in Heusden-Zolder als een paal boven water staat.

Elk jaar opnieuw blinkt de gemeente uit door sportevenementen rond de meest uiteenlopende disciplines. Meeslepende races op Circuit Zolder, knallende motoren op de terreinen aan Helzold of de absolute wereldtop tijdens de Nacht van de Atletiek … . Dat en nog veel meer kan je de komende maanden verwachten in onze sportgemeente. Het hele aanbod wordt gebundeld in de nieuwe campagne ‘Topsport in Heusden-Zolder’.

Het seizoen opent met een knaller van formaat op de Lotto BMX Track: de UEC European Cup BMX 2019 ronde 3 en 4 op 21-22 april! Door het groeiende succes kan je vanaf dit jaar 3 dagen genieten van de Europese top in het bmx’en. Een deel van het parcours is opnieuw aangelegd om te zorgen voor nieuwe uitdagingen en sportief spektakel tijdens dit prachtige evenement!

Dan volgt het weekend van 17-18-19 mei met op Circuit Zolder het spectaculaire autosportfestival, DTM (Deutsche Tourenwagen-Masters). Dit fenomeen onder de Europese races trok in 1984 voor het eerst naar Zolder en viert zijn comeback. Het DTM-raceweekend is een autosportfestival voor het hele gezin. Er valt zowel op de racebaan als ernaast heel wat te beleven. Je moet geen raceliefhebber te zijn om te kunnen genieten van het aanbod.

De Nacht van de Atletiek staat elk jaar garant voor een avond topatletiek en dat zal tijdens de 40ste editie niet anders zijn. Op zaterdag 20 juli verzamelen verschillende nationale en internationale topatleten in het stadion De Veen. Onze beste Belgische atleten zakken met veel plezier af naar onze gemeente, omdat de fans van heel dichtbij hun prestaties kunnen volgen. De Belgen worden uitgedaagd door wereldtoppers en Europese kampioenen in het horden lopen, verspringen, sprinten, lange afstanden, hoogspringen en het polsstokspringen. Geef je ogen de kost en proef de unieke sfeer!

Van 22 tot en met 27 juli geeft het UCI wereldkampioenschap BMX toeschouwers de kans om het kruim van de BMX-wereld aan het werk te zien. Tijdens de eerste dagen toont de jongere garde van welk hout ze gesneden zijn. We sluiten de week af met de Elite finales. Hier racet de crème de la crème van de BMX-wereld voor die ene felbegeerde titel.

Ook aan het Helzoldstadion valt er dit jaar weer wat te beleven. Liefhebbers van motoren kunnen hun hart ophalen voor een nieuwe editie van Speedway. Op 13 en 14 april gaan nationale en internationale 500cc zijspannen met mekaar de strijd aan tijdens de Internationale Speedway. Publiekstrekker zijn ongetwijfeld de Duitse Gespann Masters. In het weekend van 29 en 30 juni is het de beurt aan de 125cc jeugdrijders. Maak vanaf de zijlijn kennis met de toekomstige wereldtop en geniet van een gegarandeerd spektakel. Jaarlijkse afsluiter is zoals steeds de Gouden Helm. Ook dit jaar zal er een geslaagd deelnemersveld aanwezig zijn op 24 en 25 augustus.

Zin in een gezellige uitstap met familie of vrienden op tweede kerstdag? Op donderdag 26 december verzamelen de meest klinkende namen van het veldrijden op Circuit Zolder. Beleef de Telenet UCI World Cup Cyclocross vanop de eerste rij en schreeuw je favoriet mee naar de overwinning. Waarom alles volgen op televisie wanneer je het live kan meemaken vanop de eerste rij?

Dit en nog veel meer kan je allemaal dicht bij huis beleven. Je kan zien dat Heusden-Zolder zijn naam als sportgemeente meer dan waar maakt!