Gepubliceerd op maandag 25 maart 2019 17.22 u.
We trekken de lijn door en zetten in op zowel internationale wielerevenementen als op veilige fietsvoorzieningen voor onze actieve, fietsende inwoners.

Heusden-Zolder maakt zijn naam als UCI Bike City ook dit jaar meer dan waar. In 2017 ontving onze gemeente van de internationale wielerfederatie het label als blijk van waardering voor de inzet om inwoners te overtuigen om meer de fiets te gebruiken. Het UCI Bike City label is de ideale stimulans om het niveau hoog te houden en om blijven in te zetten op meer mogelijkheden voor de fietser.

Workshops e-bikes voor jou

De focus ligt natuurlijk niet enkel op topsport. Het verbeteren van onze fietsinfrastructuur en het meer vormgeven van het fietsbeleid zijn belangrijke spelers in dit verhaal. In die visie is educatie of informeren van onze inwoners niet weg te denken. Goeie voorbeelden zijn workshops rond het gebruik van e-bikes. Op 1 april en 3 juni kan je tijdens de Roller Mondays op Circuit Zolder terecht voor een vorming e-bike. Je krijgt er info over de verschillende soorten e-bikes en de wegcode, maar je krijgt ook de kans om te oefenen in een veilige omgeving. Plaats van afspraak is het Cycling Center. Inschrijven en meer info via www.heusden-zolder.be/sportevenementen.

Fietsles in De Zandloper

Op woensdag 15 mei kunnen onze actieve senioren in dienstencentrum De Zandloper deelnemen aan zowel theorie- als praktijklessen over e-bikes.

Die dag krijgt ook het gemeentepersoneel informatie over het gebruik van elektrische fietsen.

Het organiseren van grote UCI wielerevenementen, waarvan toch verschillende kleppers plaatsvinden op Circuit Zolder, is ook een voorwaarde. 

BMX-events

Dit jaar trekken we de lijn door, met als start de UEC European Cup BMX 2019 tijdens het paasweekend op Circuit Zolder. Het is een van de grootste BMX-events in Europa waarin meer dan 1300 deelnemers strijden voor een plek op het podium. Het evenement is een voorbode voor het UCI BMX World Championship later dit jaar. Inwoners van onze gemeente kunnen alvast gratis de sfeer opsnuiven. Op vertoon van hun identiteitskaart kunnen ze dit spektakel vanop de eerste rij meevolgen. 

Leuk weetje: voortaan zijn elektrische fietsen ook welkom tijdens de Roller Mondays. Vanaf 20 uur kunnen ze het parcours verkennen. Schakel alvast een versnelling hoger!