Gepubliceerd op vrijdag 18 januari 2019 11.35 u.
Meestal betaal je een prijs die berekend wordt op basis van je inkomen. In 2019 is dat tussen 5,24 en 29,09 euro voor een dag.

Je kan de kostprijs zelf online berekenen via www.kindengezin.be maar in de kinderopvang en in het Lokaal Loket Kinderopvang zullen ze je hierbij graag helpen. Of loop op woensdag tussen 9 en 11.30 uur eens binnen in het Huis van het Kind in de Minderbroedersstraat 10.

Gaat je kind naar een kinderopvang met een vaste dagprijs, dan krijg je via het groeipakket een kinderopvangtoeslag van 3,23 euro per kind per opvangdag. Soms moet je bij de start van de opvang een inschrijvingsprijs, een waarborg of andere som geld betalen. Je betaalt voor alle opvangdagen die je gereserveerd hebt. Uitzonderlijk mag je kind een aantal dagen afwezig zijn, zonder dat je moet vergoeden. De kinderopvang mag extra kosten aanrekenen (max 3,67 euro per maand) voor bijvoorbeeld gebruik en afvalverwerking van luiers en verzorgingsproducten, administratie en facturatie of als je kind niet naar de opvang kwam zonder te verwittigen, …

Verminderd tarief

Verminderd tarief kan je aanvragen indien je een invaliditeitsuitkering, een leefloon, faillissementsuitkering of een werkloosheidsuitkering van 6 opeenvolgende maanden voltijds ontvangt. Ben je een minderjarige tienermoeder, dan kom je ook in aanmerking.

Ook voor de opvang van je pleegkind kan je een verminderd tarief aanvragen.