Hoplr versterkt relatie met buren

Gepubliceerd op vrijdag 19 aug 2022 om 13:03

Lokaal bestuur Heusden-Zolder wil inwoners helpen om buurten te verbinden. Via Hoplr, een digitaal buurtnetwerk, leer je je buren niet alleen beter kennen maar kan je elkaar ook contacteren om spullen te lenen, hulp te vragen voor een klusje of samen een initiatief uit te werken en aan te kondigen. Het is dus een platform van en voor de buren, waarmee de gemeente het buurtgevoel wil versterken en zorgen voor een zorgzame buurt.

Het proefproject startte een jaar geleden en rolt zich nu verder uit over de hele gemeente. Binnenkort ontvang je dus een uitnodigingsbrief met login om je te registreren op Hoplr. Het platform is volledig gratis, makkelijk in gebruik, reclamevrij en veilig. Op dit moment is al zo’n 15% van de huishoudens in onze gemeente lid, hebben al 184 inwoners zich geëngageerd om hun buren te helpen en stelden jullie al 344 hulpvragen. Inwoner Jef Minten: “Dankzij Hoplr vond ik iemand om mijn vrouw gezelschap te houden op momenten dat ik als vrijwilliger aan het werk ben.”

Hoplr is een gebruiksvriendelijk platform en ook zonder computerkennis vind je er snel je weg. Wil je meer informatie over Hoplr of ben je nog niet helemaal mee in de digitale wereld en lukt het niet om je te registreren? Kom dan naar de infoavond op maandag 24 oktober (van 19 tot 20 uur) in Dienstencentrum De Zandloper. De infosessie heeft een beperkt deelnemersaantal, dus schrijf je snel in. Dat kan iedere werkdag tussen 8.30 en 11.30 uur, telefonisch (011 45 23 34) of in De Zandloper. Deelnemers krijgen een gratis drankje.