Hoppin: ontdek het nieuwe net

Gepubliceerd op woensdag 15 nov 2023 om 09:00

Jij kent je route van A naar B vanbinnen en vanbuiten. Misschien wandel of fiets je wel naar een station, waar je de trein neemt. Of je neemt de auto tot aan een park-and-ride en springt daar op de bus richting een stadscentrum.

Vanaf 6 januari kan dat nog vlotter. Samen met De Lijn gaan we in verschillende fases voor Hoppin, de nieuwe mobiliteitsvisie van de Vlaamse overheid. Eentje die vervoermiddelen combineren makkelijker maakt en echt inspeelt op jouw noden. Zo reis je dus nog vlotter naar je werk, school, ziekenhuis, favoriete winkel en sport- of cultuurcentrum.

Zo ziet het nieuwe net er uit in Heusden-Zolder vanaf 6 januari

Ontdek hier de nieuwe situatie voor Heusden-Zolder

Ken je de flexbus al?

Dat zijn de vroegere belbussen die je al vanaf 6 december kan reserveren via Hoppin. Op de site van Hoppin vind je alle bediende flexbushaltes in jouw gemeente.


Goed om te weten

  • Maak eenmalig een account aan bij Hoppin.
    • via de Hoppinapp
    • via hoppin.be
    • via de Hoppincentrale 0800 12 2 12
  • Op tijd reserveren is belangrijk! Vraag je rit op voorhand aan.
  • Bij elke boeking wordt bekeken wat voor jou de meest geschikte oplossing is. Dit kan de flexbus zijn, maar ook (een combinatie van) een vaste lijn of zelfs de trein.
  • Op de flexbus zijn de tarieven en vervoerbewijzen van De Lijn geldig.

Meer weten? Surf naar www.hoppin.be

Je reis uitstippelen?

Dat doe je makkelijk met de website of app van De Lijn. Op tal van manieren helpen ze je daar op weg: met de halte- en lijnpagina’s, de features ‘Voertuig op kaart’ en ‘Volg je rit’, maar vergeet ook de routeplanner niet. Die laatste begeleidt je bij geplande omleidingen. 

Check ook delijn.be/nieuwenet.