September 2022 - Voor deze editie ontmoetten we Hanne Van Eechaute aan de Kluis.
Hanne Van Eechaute, een enthousiaste dame uit Boekt, geeft als stafmedewerker van scholengemeenschap Sint-Quintinus het onderwijs in Limburg mee vorm. Liefhebbers van alternatief bakken kennen haar misschien beter als de vrouw achter het Instagramaccount Lekker.anders.
In haar wekelijkse recepten vermijdt ze de klassieke ingrediƫnten van de bakwereld: boter, eieren en suiker. Toch heeft ze nooit baklessen gevolgd. Door zelf wat uit te proberen met alternatieve producten en aparte smaken te combineren, tovert ze heerlijke baksels in haar keuken. Duurzaamheid staat hierbij centraal.
Ik probeer in het dagelijkse leven mijn impact op het milieu via mijn bord te beperken door puur, seizoensgebonden en vegetarisch te eten.
Niet actief op sociale media? Niet getreurd want Hanne werkt in haar vrije tijd volop aan een bakboek vol duurzame recepten en tips.
Dat boek realiseren is op dit moment mijn grote doel. Ik wil zo mensen blijven inspireren om duurzame stapjes te zetten. Elke stap, hoe klein dan ook, is er eentje in de goede richting.
Dat Hanne en duurzaamheid samengaat als wafels en slagroom, blijkt ook uit haar engagement als vrijwilliger bij Rikolto. Deze organisatie strijdt voor het recht op goed eten voor iedereen.
Ik zet mijn schouders met veel enthousiasme onder hun leuke projecten rond eten.