Itsme nu ook vanaf 16 jaar

Gepubliceerd op woensdag 23 nov 2022 om 14:24

Voortaan kunnen ook jongeren vanaf 16 jaar een account aanmaken bij itsme, de inlog-app waarmee je op een veilige manier toegang krijgt tot beveiligde websites van bijvoorbeeld de overheid of je bank.

Je kan deze app als min 18-jarige onder andere gebruiken om je in te schrijven voor het hoger onderwijs, om een vakantiejob te vinden, om je aan te melden voor je rijexamen …

Ben je 16 of 17 jaar?

Om als 16- of 17-jarige itsme te kunnen gebruiken, moet je wel klant zijn bij een van de grootbanken (Belfius, BNP Paribas Fortis, KBC/CBC, ING, Fintro en Hello Bank). Daarnaast moet je identiteitskaart recent nog ingelezen zijn bij je persoonlijk bankkantoor. Ben je geen klant bij een van de hierboven vernoemde banken? Dan moet je helaas wachten tot je meerderjarig bent voordat je itsme kan gebruiken.

Ben je 18 jaar?

Heb je een elektronische identiteitskaart (eID) gekregen toen je minderjarig was en ben je intussen 18 geworden? Je eID heeft een chip die een handtekeningcertificaat bevat, maar die kan je pas activeren wanneer je meerderjarig bent. Vanaf dan kan je bijvoorbeeld documenten tekenen met je digitale handtekening. Maak daarom een afspraak bij Team Burger en kom langs met je eID en pincode voor de activatie. Is dat gebeurd, dan kan je ook met itsme aan de slag.