Gepubliceerd op vrijdag 10 mei 2019 9.37 u.
Eén van de leukste dagen van het jaar voor kinderen: hun verjaardag! Evident voor 4 op 5 kinderen in onze gemeente, maar pijnlijk voor die kinderen die opgroeien in een moeilijke situatie want voor hen is een verjaardagsfeestje organiseren niet vanzelfsprekend.

In 2017 startte het gemeentebestuur daarom in samenwerking met St.-Vincentius het project Joepie Jarig.

Dit project ondersteunt ouders in het organiseren van een verjaardagsfeestje. Er wordt aan alles gedacht: de traktatie op school, een verjaardagstaart, eventueel een workshop die we kunnen doen tijdens het feestje zoals cupcakes versieren of een clownbezoek en een feestbox met versiering, het cadeautje voor de jarige, bordjes en bekers, drank, snoepjes voor de vriendjes, uitnodigingen en een kroontje. De ouders zelf dienen hiervoor slechts een kleine bijdrage te betalen.

Jaarlijks organiseert een enthousiaste groep van 10 vrijwilligers ongeveer 75 feestjes. De reacties van kinderen én ouders zijn hartverwarmend. Door deze mooie samenwerking en de inspanningen van deze vrijwilligers maken we een verschil. Want doordat de kinderen toch een verjaardagsfeestje kunnen organiseren, krikken we hun eigenwaarde op. Hoe sterker zij zich voelen, hoe groter de kans dat ze later zelf de vicieuze cirkel van kansarmoede kunnen doorbreken.