Ju-Jutsuclub Bushido Ju-Jutsu Heusden-Zolder

Bushido Ju-jutsu Zolder was te gast in onze rubriek De Vereniging (infozine #vanhtotz).

Onze club heeft tot doel om elk lid zichzelf doeltreffend te leren verdedigen

November 2022 - In onze gemeente valt er elk weekend wel wat te beleven. Heusden-Zolder bruist en dat is dankzij de verschillende activiteiten van onze gemotiveerde verenigingen. Hun inzet verdient zeker een dikke pluim en daarom zetten we met veel plezier elke maand een vereniging in de kijker. Voor deze editie namen we een kijkje in de dojo van Bushido Ju-Jutsu Zolder.

Sin Ryu Ju-Jutsu is een moderne variant van de traditionele ju-jutsu waarbij zelfverdediging centraal staat. Ju-jutsu is een Japanse zelfverdedigingskunst waarmee je in een paar seconden een aanvaller kan controleren of uitschakelen.

“Zoek je een fijne manier om aan je conditie te werken?”, vraagt coördinator en trainer Björn Van Genechten. “En wil je tegelijkertijd je weerbaarheid wat opkrikken? Bij Bushido Ju-jutsu werken we aan je conditie, zelfbeheersing en zelfvertrouwen.”

In deze club traint iedereen op zijn eigen tempo en is er geen competitie. Hoofdtrainer Frank Gilot: “Onze club heeft tot doel om elk lid zichzelf doeltreffend te leren verdedigen. We tonen je hoe je je kalmte bewaart en hoe je de kracht van je tegenstander kan gebruiken om je toch te verdedigen tegen iemand die sterker is.” Dit seizoen startte de club ook met een 10-delige lessenreeks zelfverdediging. Een cursus voor en door vrouwen vanaf 13 jaar.

Vanaf 6 jaar kan je deelnemen aan de trainingen. “Bij onze jeugd leren we de technieken spelenderwijs aan”, verduidelijkt jeugdtrainer Björn. “We bouwen spelletjes in waarbij ze de technieken gebruiken om de tegenstander te slim af te zijn.”

“Is ju-jutsu iets voor jou?”, vraagt lid Ingrid Prokop. “De club biedt je 3 gratis proeflessen aan, zodat je je een beter beeld kan vormen van wat ju-jutsu inhoudt en hoe de trainingen verlopen. Breng gerust iemand mee!”

Contact

Pastoor Van Mierlolaan (dojo) 17 , 3550 Heusden-Zolder
info@selfdefence4u.be
Website
www.selfdefence4u.be