K. Harmonie De Heidegalm

De K. Harmonie De Heidegalm was te gast in onze rubriek De Vereniging (infozine #vanhtotz)

Topmuziek, sfeer en een fantastische avond zijn gegarandeerd tijdens onze concerten!

September 2020 - In onze gemeente valt er elk weekend wel wat te beleven. Heusden-Zolder bruist en dat is dankzij de verschillende activiteiten van onze gemotiveerde verenigingen. Hun inzet verdient zeker een dikke pluim en daarom zetten we met veel plezier elke maand een vereniging in de kijker. Deze maand wonen we een repetitie bij van de koninklijke harmonie De Heidegalm in Berkenbos.

De Heidegalm Berkenbos is een 45-koppig harmonieorkest dat muziek beoefent op een goed niveau en brengt op regelmatige basis kwalitatieve concerten onder leiding van dirigent Kristof Aerts. “Topmuziek, sfeer en een fantastische avond zijn gegarandeerd tijdens de concerten!, aldus voorzitster Pauline Driesen. Het repertoire dat het harmonieorkest graag speelt, is afwisselend, toegankelijk en uitdagend met daarbij ook film- en musicalmuziek of zelfs popmuziek.

Elke vrijdag wordt er van 20 tot 22 uur gerepeteerd. Deze repetities zijn geschikt voor muzikanten met ervaring die hun partij kunnen lezen en spelen. Interesse om aan te sluiten? Laat het zeker weten via info@khheidegalm.be. “Iedereen kan zich aansluiten, jong en oud, natuurlijk om muziek te spelen maar ook om zich in te zetten bij activiteiten zoals de maandelijkse papierslag, ondersteuning bij de optredens, ...” voegt ere-voorzitter Daniël Moermans toe.

De Heidegalm heeft ook een jeugdharmonieorkest voor beginnende jonge muzikanten. Kun je nog geen instrument bespelen? Dirigent Arne Wasbauwer helpt je wel op weg! Bij de Kids gaat het meer om muziekinitiatie, waarbij de muzikanten in spe kennismaken met ritmes en melodieën. Je kan het zien als een opwarming of aanvulling op de muziekacademie. De meer gevorderde Juniors kunnen reeds proeven van het muzikale samenspel.

Dit jaar bestaat het harmonieorkest 75 jaar. Dit zou uitbundig gevierd worden met een concertreis naar Italië, een jubileumconcert met Jelle Cleymans, een academische zitting met BBQ en nog een aantal festiviteiten. Het coronavirus heeft daar anders over beslist, maar uitstel is geen afstel!

Er worden voorzichtig plannen gemaakt voor een concert in de nabije toekomst.

Het slotakkoord is voor muzikante Claire Bielen: “Muziek is de mooiste hobby die er is! Samen met verschillende mensen en instrumenten mooie muziekstukken instuderen en dan aan de buitenwereld laten horen!”

Ken jij ook een vereniging die een schouderklopje verdient of ben je zelf actief lid? Neem gerust contact op met onze redactie via publicaties@heusden-zolder.be en wie weet staat jouw vereniging wel in onze volgende editie!